درباره استاد

بسم الله الرحمن الرحیم

مفسر گرانقدر استاد شیخ مهدی نخاولی



ایشان در تاریخ دهم شهریور سال 1353 هجری شمسی مصادف با 14 شعبان المعظم درمشهد مقدس و در خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشودند. تحصیلات خود را در مقاطع تحصیلی ابتدایی و راهنمایی به انجام رساندند و با توجه به عشق و علاقه وافر به فراگیری قرآن و معارف الهی و علوم اسلامی به طور جدی و از شروع دوره تحصیلی راهنمایی، با شرکت در جلسات مختلف قرآن به فراگیری علوم تجوید، قرائت و حفظ قرآن پرداختند و همزمان جلسه ای را با دیگر هم دوره ای های خود تاسیس کردند. در سال سوم راهنمایی، والدین خود را از دست دادند و نزد دو برادر خود به زندگی ادامه دادند. با شروع مقطع متوسطه و ادامه تحصیل در رشته ریاضی، از محضر اساتید مختلف خصوصا علوم قرآن و معارف بهره جستند و خود نیز به مطالعات مستمر در این مسیر ادامه دادند.

در سال 1372 در رشته پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران و در شهر ساری مشغول به تحصیلات عالی شدند. مدتی بود که برای فراگیری علوم معرفتی و رسیدن به کمالات عالیه توحیدی به دنبال استاد بودند تا اینکه بالاخره در ماه مبارک رمضان سال 1374 در شهر ساری، لطف الهی شامل حالشان گشت و با مرحوم استاد آیه الله مهدوی رحمة الله علیه آشنا شدند و چون ایشان در آن زمان به جهت مسافرت از قم به ساری آمده بودند، تمام ماه مبارک را در خدمت ایشان بودند و همین اتفاق تبدیل به نقطه عطفی در زندگی ایشان گردید.

پس از عزیمت مرحوم آیه الله مهدوی رحمة الله علیه به قم، هرگاه که فراغتی از تحصیلات علوم پزشکی حاصل می شد فرصت را مغتنم شمرده و به قم مسافرت می کردند (حتی برای 1 یا 2 روز) و مدتی در محضر استاد تلمذ نموده و با اخلاق و عرفان عملی به معنی واقعی کلمه آشنا شدند. همزمان با ادامه تحصیل در رشته پزشکی، از علوم حوزوی بهره جستند و از درس معارف اساتید قم ازجمله حضرت آیت الله ممدوحی رحمة الله به حد امکان بهره مند شدند (و بیشتر از محضر اساتیدی که عرفان و معارف اسلامی را تدریس می کردند).

در سال 1381 در رشته پزشکی از شهر ساری فارغ التحصیل و در سال 1382مشغول خدمت سربازی شدند و در درمانگاه پادگان 04 بیرجند به طبابت مشغول شدند و همزمان بعد ازظهرها در دو مدرسه علمیه بیرجند (مدارس معصومیه و رضویه) به تدریس منطق، فلسفه، فقه، اصول فقه و نیز نهج البلاغه پرداختند. پس از اتمام خدمت سربازی و عزیمت به مشهد، رسماً به عنوان طلبه علوم دینی وارد حوزه شده و همزمان با تدریس، از درس خارج اساتیدی چون حضرات آیات اشرفی شاهرودی و مرتضوی حفظهما الله بهره مند شدند. ایشان علاوه بر مطالعات تخصصی مستمر در حوزه علوم اسلامی و موضوعات علوم قرآنی، فلسفه وکلام، عرفان نظری و عرفان عملی، طب سنتی، فرق وادیان و... و عضویت در هیئت علمی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام، به تدریس در دانشگاه رضوی و مدارس حوزه علمیه مشهد مشغول بوده و همچنین برگزاری دوره های مختلف کارگاهی برای اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، مسئولین ارشد قوای مجریه و مقننه و همچنین مسئولین دستگاه های امنیتی را در کارنامه علمی خود به ثبت رسانده اند.

توضیحات فوق شرح مختصری بود از زندگی شخصیتی عظیم و استادی دلسوز و مهربان، کسی که نقش بسیار مؤثری در تحول نفوس و پیدا کردن مسیر حق و حرکت در طریق الی الله جمع کثیری از طلاب و دانشجویان ایفا نموده است، در خلال درس های استاد معظم حفظه الله به کرّات شاهد تحولات عظیم انفسی و بازشدن گره های ذهنی و قلبی بسیاری از دوستان و آشنایان و اطرافیان بوده ایم؛ چیزی که نظیر آنرا فقط در لابلای خاطرات تلامذه بزرگان اهل سلوک و عرفان دیده ایم و در جلسات رایج این روزها کمتر دیده ایم. مکرر پاسخ مشکلات خویش را در طول جلسه و قبل از پرسش و نیز در مشاوره های دقیق ایشان یافته ایم. بسیار پیش آمده که فردی را برای حل مشکلش به محضر استاد ارجاع داده ایم و پس از گرفتن پاسخ، ارتباط خود را حفظ کرده و اکنون به نیرویی فعال در مجموعه تبدیل شده است. صحبت پیرامون استاد عزیزمان فراوان است که اگر شائبه عدم رضایت ایشان نبود بیدرنگ بیان می شد. از مهمترین برنامه هایی که إن‌شاءالله در این درگاه اینترنتی پیگیری خواهد شد، بازنشر بیانات و اطلاع رسانی جلسات این استاد فرزانه و اندیشمند است.

امید است که اعزه گرامی با پیگیری مباحث، کلید حل مشکلات خود و همچنین سرنخ گمشده‌های خود در این عالم را بیابند؛ إن شاءالله.